Geschiedenis

Pickwick heeft een rijke historie, die begint in 1753 bij Douwe Egberts.
In dat jaar openen Egbert Douwes en zijn vrouw Akke Thijsses hun winkel in koloniale waren aan de Midstraat in Joure en leggen zo de basis voor het Douwe Egberts van nu. Egbert en Akke verkopen producten die 'tot de genoegens van het dagelijks leven behoren'.

Tot in de Eerste Wereldoorlog gaat een grote verscheidenheid aan waren over de toonbank. Koffie, tabak en thee zijn de belangrijkste producten. Verder worden er kandij, suiker, rijst, vermicelli, blauwsel, cichorei, kaneel, saffraan, stroop, azijn, chocolade, Goudse pijpen en zuidvruchten verkocht.

In 1936 kreeg Pickwick haar huidige naam. In de zoektocht naar een meer "Engelse" naam voor de thee van Douwe Egberts, kwam de vrouw van de toenmalige directeur met de beste ingeving. Als fan van de Britse schrijver Charles Dickens, stelde zij Pickwick voor - naar zijn boek "The Pickwick Papers".

Pickwick heeft in de loop der jaren een steeds internationaler karakter gekregen. Onder de vlag van Jacobs Douwe Egberts is ons merk nu actief in vijftien landen. Waarbij één ding in al die jaren hetzelfde is gebleven: de constante Pickwick kwaliteit.